Top 5 Cele Mai Importante Abilitati De Viata Pe Care Ar Trebui Sa Le Aiba Orice Copil

Cam toti parintii isi doresc ca copiii lor sa exceleze atat la scoala cat si in activitatile extracurriculare. Fiecare copil este diferit, si de aceea trebuie sa intelegm, noi, parintii, ca unele abilitati pecare le are copilul nostru, lipsesc altui copil si invers.

Nu trebuie sa ne asteptam la faptul ca de la scoala, copilul nostru va invata totul. Nu este deloc adevarat.

Anumite abilitati le poate invata cel mai bine acasa, alaturi de noi parintii.Acestea sunt abilitatile de viata, abilitati care il vor ajuta pe copilul nostru sa supravietuiasca in majoritatea situatiilor de urgenta ce vor aparea pe parcursul vietii.

Va pregatesc mai jos o mica de lista, de 5 abilitati de viata, pe care le-am considerat eu mai importante. Va invit oricand sa intregiti aceasta lista de abilitati de viata.

1.Primul ajutor

Copiii se pot rani destul de des in timpul jocului, atat in casa cat si afara. Este important ca acestia sa stie un minim de cunostinte legat de rani, arsuri, lovituri, etc. Spre exemplu, atunci cand te arzi primul lucru este sa cauti o sursa rece, pe care sa o aplici pe zona afectata, de asemenea si la o lovitura puternica. Astfel copilul va putea sa actioneze in cazul in care se va rani sau altcineva e ranit.

2. Gatitul

Inca din primii ani de viata, poti invita copilul sa te asiste in bucatarie. Vei observa cat de mare e bucuria cand isi poate baga mainile in aluat, sau poate ajuta, invartind un amestec.Tot acest proces il va invata pe copil cum se pregateste o masa, si lterior va putea sa isi pregateasca singur ceva de mancare atunci cand tu nu esti disponibil.

3. De prin gradina

Copiii pot invata foarte multe despre natura stand in natura. Asa ca, petreceti cat de mult timp posibil in aer liber, observand tot ceea ce ne inconjoara. Copilul va vedea cum cresc plantele, cum sa aiba grija de ele, cum sa se comporte cu un animal. Aceasta abilitate de viata ii invata pe copii sa respecte natura si sa o pretuiasca.

4. Gestionarea banilor

O abilitate cu adevarat importanta in zilele noastre. Invatati-i pe copii valoarea banilor, cum ii pot economisi si cum ii pot folosi in viitor. Puteti face si un simplu exercitiu prin a planifica impreuna cumparaturile inainte de a merge la magazin. Ajutati-i sa calculeze cati bani mai au nevoie pentru a-si cumpara ceva sau cat ar trebui sa cheltuiasca.

5. Curatenie

Aceasta abilitate ii va trezi copilului tau spiritul de independent. Acesta reuseste sa aiba grija de el insusi prin simple lucrurile pe care le va face prin casa, precum stergerea prafului, udarea plantelor, aranjarea propriilor haine curate in dulap ori spalarea celor murdare.

Acestea sunt cateva din multele abilitati de viata care ne ajuta copiii sa devina niste adulti sanatosi, independeti si increzatori in sine.