Optimismul este o inteligenta emotionala care va duce la o viata mult mai sanatoasa.

Cum sa iti cresti copilul in acest spirit? Ei bine, cred ca mai intai trebuie sa te educi mai intai pe tine ca parinte, iar apoi sa ii acorzi uneltele necesare si sa practici impreuna cu el.

Ca parinti, vrem sa ne protejam copiii de orice eveniment care i-ar supara sau dezamagi ori i-ar speria. Acest lucru prea ne va iesi, asa ca ar trebui sa ii invatam sa gandeasca pozitiv.

  1. Parinte! Fii tu un model de urmat pentru copilul tau – fii calm si consecvent. Recunoaste cand faci greseli si vorbeste-i copilului despre cum vei proceda data viitoare.
  2. Lasa-ti copilul sa greseasca – copilul va vedea consecintele actiunilor sale. Vor invata cum sa rezolve greselile facute si sa nu le mai repete.
  3. Lauda-ti copilul – focuseaza-te pe strategiile si efortul pe care le-a aratat copilul. ii poti spune ceva de genu: „Vad ca ai lucrat foarte mult la…”
  4. Reglarea emotiilor – Invata-l ca toate emotiile sunt naturale si sunt in regula. Discuta cu el cum ar putea rezolva  problema si cum o poate preveni pe viitor.
  5. Gasirea de solutii – Nu te grabi sa le rezolvi problemele sau sa le spui repede solutia. Discuta cu copilul diverse consecinte ce ar putea avea loc si lasa-l sa gaseasca el solutia.

Cu cat suntem inconjurati de oameni de calitate, pozitive si noi vom fi pozitivi.

Lauda efortul facut de catre copilul tau, astfel incat acesta sa invete ca in loc sa evite dificultatile sa le rezolve.

Chiar si cele mai urate emotii sunt in regula sa le simti, atata timp cat le poti sub control in loc sa izbucneasca un tantrum.

Creste in copilul tau spiritul independent prin rezolvarea problemelor zilnice.