Ghid marimi copii pentru haine

Ghid marimi copii pentru haine pe varste

image_printPrinteaza articolul

Aceste marimi sunt pur informative si nu putem garanta 100% ca marimile se potrivesc. Fiecare brand de haine poate avea marimi usor modificate:

Ghid marimi copii haine – bebeluși 0-2 ani

MărimeLungime bebeluș (cm)Vârstă
5247-52cm0 luni
5653-56cm0-1 luni
6257-62cm1-3 luni
6863-68cm3-6 luni
7469-74cm6-9 luni
8075-80cm9-12 luni
8681-86cm12-18 luni
9287-92cm1-2 ani

Ghid marimi copii haine – 2-14 ani

MărimeÎnălțime copil (cm)Vârstă
9893-98 cm2-3 ani
104 99-104 cm3-4 ani
110105-110 cm4-5 ani
116111-116 cm5-6 ani
122117-122 cm6-7 ani
128122-128 cm7-8 ani
134128-134 cm8-9 ani
140134-140 cm9-10 ani
146140-146 cm10-11 ani
152147-152 cm11-12 ani
158153-158 cm12-13 ani
164159-164 cm13-14 ani

Am observat ca hainele pentru copii de la H&M, in functie de recenziile fiecarui articol de copii dar si din experianta proprie, marimile corespund 100%. De obicei eram obisnuita sa cumpar o marime mai mare ca sa fiu sigura ca ii vine fix. La primele achizitionari de la H&M facute cu un numar-2 mai mari erau prea mari.

Pentru magazine de tipul Pepco, iau haine cu o marime-2 mai mari.

image_printPrinteaza articolul

Poveste Frumoasa adormită

image_printPrinteaza articolul

O poveste de Frații Grimm

A fost odată, în vremurile de demult, a fost un împărat şi-o împărăteasă, şi cum nu se îndurase soarta să le hărăzească un urmaş, nu trecea zi în care să nu se tânguie amândoi: „Cât de goală ne e casa şi ce fericiţi am fi de-am avea şi noi un copil!” Dar coconul cel mult dorit se lăsa aşteptat de multă vreme…

Şi iată că-ntr-un sfârşit, pe când împărăteasa se scălda în apa unui râu, o broască sări din unde pe prundişul malului şi-i grăi astfel:

– Află, Măria ta, că-ţi va fi îndeplinită dorinţa; căci până a nu trece anul, vei aduce pe lume o fetiţă.

Şi se împlini întocmai ceea ce spusese broasca; împărăteasa născu o fetiţă, şi atâta era de frumoasă fetiţa, că împăratul nu-şi mai încăpea în piele de bucurie. Cum voia să se împărtăşească şi alţii din bucuria lui, Măria sa dădu o mare petrecere, la care pofti nu numai rudele, prietenii şi cunoscuţii, ci şi ursitoarele, ca să le câştige toată bunăvoinţa şi grija faţă de soarta copilei.

În toată ţara aceea erau treisprezece ursitoare, dar pentru că împăratul nu avea decât douăsprezece talere de aur în care să le servească bucatele, una din ele nu fu poftită la ospăţ. Petrecerea se prăznui cu mare strălucire şi, când fu să se încheie, ursitoarele înzestrară copila cu cele mai alese daruri: una îi hărăzi să se bucure de virtute, a doua, de frumuseţe, a treia, de bogăţie şi aşa, pe rând, ursitoarele îi dăruiră tot ce-şi poate dori omul pe lumea asta. În clipa când cea de-a unsprezecea ursitoare tocmai îşi sfârşea urarea, numai ce intră valvârtej cea de-a treisprezecea. Pasămite, venise să se răzbune pentru că nu fusese poftită şi ea la serbare. Şi, fără ca măcar să arunce cuiva vreo privire, rosti cu un glas tunător:

– Când va împlini fata cincisprezece ani, să se-nţepe c-un fus şi să moară!

Apoi nu mai spuse nici un cuvânt şi, întorcând spatele la cei de faţă, părăsi sala tronului. Toţi încremeniseră de spaimă, dar cea de-a douăsprezecea ursitoare, care nu-i rostise încă urarea, se apropie de leagăn şi, fiindcă nu-i sta în putinţă să ridice blestemul, ci doar să-l mai îndulcească, glăsui aşa:

– Dar să nu fie moartă, ci să cadă într-un somn adânc, care să ţină o sută de ani!

Împăratul, care dorea din tot sufletul s-o ferească pe iubita sa copilă de năpasta blestemului, dădu poruncă să se pună pe foc toate fusele din împărăţie.

În ăst timp, fetiţa creştea şi darurile cu care o înzestraseră ursitoarele îşi arătau roadele cu prisosinţă: era atât de frumoasă, de cuminte, de prietenoasă şi de înţeleaptă, că oricine o vedea o îndrăgea pe dată.

Se întâmplă însă ca tocmai în ziua în care domniţa împlinea cincisprezece ani împăratul şi împărăteasa să fie duşi de-acasă şi fata să rămână singură în palat. Ca să-i treacă de urât, luă la rând încăperile; zăbovi ea prin tot felul de săli şi odăi şi colindă aşa, după pofta inimii, ceasuri întregi, până ce ajunse şi la un turn vechi. Urcă scara îngustă şi întortocheată ce ducea sus şi se pomeni în dreptul unei uşi micuţe. În broască era vârâtă o cheie ruginită şi când o răsuci, uşa sări în lături şi fetei îi fu dat să vadă într-o cămăruţă o femeie bătrână, bătrână, care sta şi torcea cu sârguinţă un fuior de in.

– Bună ziua, bătrânico, spuse domniţa, da’ ce faci aici?

– Iaca, torc şi eu! răspunse bătrâna, dând din cap.

– Da’ ce naiba-i aia de se răsuceşte aşa de repede? întrebă fata şi, luând fusul în mână, încercă şi ea să toarcă.

Dar de-abia-l atinse, că se şi împlini blestemul ursitoarei şi domniţa se înţepă la un deget.

În clipa în care simţi înţepătura, fata căzu pe patul care se afla acolo şi se cufundă într-un somn adânc. Şi somnul ăsta cuprinse întreg palatul: împăratul şi împărăteasa, care tocmai atunci se întorseseră acasă şi intraseră în sala tronului, adormiră pe loc şi o dată cu ei adormi întreaga curte. Adormiră şi caii în grajd, şi câinii prin cotloanele curţii, şi hulubii pe acoperiş, şi muştele pe pereţi; ba chiar şi focul care ardea în vatră îşi potoli văpaia şi se stinse cu totul. Friptura încetă de-a mai sfârâi, iar bucătarul, care tocmai se pregătea să-şi apuce de chică ucenicul, fiindcă făcuse o boroboaţă, îi dădu drumul şi adormi şi el. Chiar şi vântul îşi opri suflarea şi nici o frunzuliţă nu se mai mişcă în copacii din preajma palatului.

Şi ce să vezi: de jur-împrejurul palatului începu să crească un tufiş de mărăcini, ca un gard viu! An de an, mărăcinişul se înălţa tot mai mult şi, în cele din urmă, cuprinse toţi pereţii, până la căpriori, ba se mai întinse şi pe deasupra, de nu mai puteai vedea palatul defel, nici chiar steagul de pe acoperiş.

A mers vestea-n lume despre frumoasa adormită, căci aşa o numeau toţi pe tânăra domniţă; şi la câte-un răstimp se găsea câte-un fiu de crai care încerca să străbată prin tufişul de mărăcini şi să pătrundă până la palat.

Dar de răzbit n-a răzbit nici unul, din pricină că mărăcinii se prindeau laolaltă ca şi când ar fi avut nişte mâini ghimpoase şi nu-i lăsau să înainteze măcar un pas.

După amar de ani, prin acele meleaguri iată că mai veni un fecior de împărat. Şi întâlnindu-se el cu un bătrân, acesta-i povesti despre gardul de mărăcini care împrejmuia palatul de amar de ani… Şi-i mai zise că-n palat o fiică de crai, frumoasă cum nu se mai află alta pe lume, dormea somn adânc, de vreo sută de ani. Şi că tot de atunci dorm şi împăratul şi împărăteasa şi toţi curtenii… Şi mai ştia bătrânul, de la bunicu-său, că se perindaseră pe-acolo mulţi feciori de împărat care încercaseră să răzbească la palat prin tufărişul de mărăcini, dar că toţi s-au pierdut fără urmă, agăţaţi printre spini, murind de-o moarte cumplită.

Atunci tânărul îi vorbi cu semeţie:

– Mie nu mi-e teamă defel şi află c-am să mă duc s-o văd pe frumoasa adormită, chiar de-ar fi să-mi pierd viaţa!

Şi oricât încercă bătrânul cel omenos să-l abată pe flăcău de la acest gând, nu izbuti, căci acesta era neînduplecat în hotărârea lui.

Se nimeri însă că tocmai atunci se împlineau cei o sută de ani şi sosise ziua în care frumoasa adormită trebuia să se deştepte din somnul ei lung. Când feciorul de împărat se apropie de tufărişul de mărăcini, mai-mai nu-i veni să-şi creadă ochilor, căci mărăcinii se prefăcuseră pe dată în puzderie de flori mari şi frumoase, ce se dădeau la o parte din faţa lui, lăsându-l să treacă nevătămat. Şi după ce trecea el, cărarea se strângea din nou şi florile se preschimbau iarăşi într-un zid ghimpos, de nestrăbătut. În curtea palatului văzu o mulţime de cai şi nişte ogari care dormeau pe lespezile de piatră. Pe acoperiş, hulubii dormeau cu căpşoarele vârâte sub aripi… De-ndată ce intră în palat, văzu acelaşi lucru: muştele dormeau pe pereţi, iar în bucătărie bucătarul ţinea mâna întinsă, ca şi cum ar fi vrut să apuce de chică pe ajutorul său, în timp ce o slujnică şedea pe-un scăunel, având în faţă o găină neagră, pe care abia apucase s-o jumulească de câteva pene, cu o sută de ani în urmă.

Şi feciorul de crai merse mai departe, până ce ajunse în sala tronului. Aici îi găsi pe toţi curtenii dormind un somn ca de plumb iar mai în fund, sus, pe tron, dormeau împăratul şi împărăteasa. Colindă el mereu alte şi alte încăperi, fără să se oprească măcar o clipă. Şi tot palatul era cufundat într-o tăcere aşa de adâncă, că-ţi puteai auzi răsuflarea. În cele din urmă, flăcăul ajunse în turn şi deschise uşa cămăruţei în care dormea tânăra domniţă. Şi era atât de frumoasă în somnul ei, că feciorul de împărat nu-şi mai putu lua ochii de la ea şi, aplecându-se, o sărută.

Dar de îndată ce-o atinse cu buzele, frumoasa adormită clipi din gene, deschise ochii şi-l privi cu drag. Coborâră apoi amândoi din turn şi, ca la un semn, împăratul şi împărăteasa se treziră şi ei şi tot atunci se treziră toţi curtenii. Se priveau unii pe alţii, miraţi, şi mai-mai că nu le venea să-şi creadă ochilor. Caii din curte se ridicară şi începură să-şi scuture coama; ogarii săriră sprinten în sus, dând vesel din coadă şi gudurându-se; hulubii de pe acoperiş scoaseră căpşoarele de sub aripi şi, rotindu-şi privirile în zare, îşi luară zborul spre câmpie; muştele începură să se mişte pe pereţi bâzâind întruna; focul din bucătărie se dezmorţi şi-şi înteţi vâlvătaia; mâncarea de pe plită porni să clocotească; friptura prinse iar să sfârâie; bucătarul trase o palmă zdravănă ucenicului său, care prinse să ţipe ca din gură de şarpe; iar slujnica se apucă de jumulit găina şi n-o mai lăsă din mână până nu-i smulse toate penele…

Apoi se prăznui cu mare strălucire şi alai nunta feciorului de împărat cu frumoasa adormită şi amândoi trăiră fericiţi până la sfârşitul zilelor.

image_printPrinteaza articolul

Explorând Lumea Minunată a Copiilor de 2 Ani: activitati copii 2 ani

image_printPrinteaza articolul

În primii ani de viață, copiii experimentează o dezvoltare rapidă și semnificativă. La vârsta de 2 ani, aceștia sunt într-un stadiu crucial al descoperirii și învățării. Pentru părinți și îngrijitori, este esențial să ofere activități care să stimuleze dezvoltarea fizică, cognitivă și emoțională a micuților. În acest articol, vom explora o serie de activități captivante și educative pentru copiii de 2 ani, aducând bucurie și împlinire în timp ce contribuim la dezvoltarea lor armonioasă.

Activități Fizice și Motorii – activitati copii 2 ani

1. Jocuri cu Mingi de Blană

Încurajează coordonarea ochi-mână și dezvoltă abilitățile motorii fine. Puneți o minge de blană în mâna micuțului și încurajați-l să o arunce sau să o prindă. Această activitate nu numai că dezvoltă abilitățile motorii, ci și stimulează simțul tactil.

2. Dansul în Ritmuri Vesele

Puneți muzică cu ritmuri vesele și invitați copilul să danseze împreună cu dvs. Această activitate nu doar dezvoltă coordonarea, ci și contribuie la expresia creativă a copilului. Fiecare pas mic reprezintă o descoperire a ritmului și a mișcării.

3. Explorarea Parcului

Oferiți copilului ocazia de a se bucura de natură, de a alerga și de a interacționa cu mediul înconjurător. În parc, copiii pot descoperi plante, animale mici și diferite texturi. Acest contact cu natura îi ajută să dezvolte un simț al explorării și al conexiunii cu mediul înconjurător.

Activități Educaționale – activitati copii 2 ani

4. Puzzle-uri Simple

Puzzle-urile cu piese mari îi ajută pe cei mici să-și dezvolte abilitățile de rezolvare a problemelor și concentrare. Alegeți puzzle-uri cu imagini simple și colorate pentru a-i captiva atenția și a dezvolta recunoașterea obiectelor.

5. Culorile și Formele

Identificarea culorilor și a formelor în timpul jocurilor simple contribuie la dezvoltarea abilităților cognitive. Folosiți obiecte colorate și jucați-vă cu ele, numind culorile și formele pentru a consolida înțelegerea copilului despre lumea înconjurătoare.

6. Sortarea și Asocierea Obiectelor

Folosiți jucării sau obiecte din casă pentru a-i ajuta pe copii să înțeleagă concepte precum dimensiunea și formă. De exemplu, puteți alege diferite forme și încuraja copilul să le sorteze sau să le asocieze cu obiectele corespunzătoare.

activitati copii 2 ani
Now I’m painting my dream vacation

Activități Creative – activitati copii 2 ani

7. Pictura cu Degetele

O activitate meseriașă și distractivă care dezvoltă abilitățile motorii și stimulează creativitatea. Puneți o hârtie mare pe podea și oferiți copilului culori non-toxice pentru a se bucura de pictură cu degetele. Aceasta nu doar îi permite să-și exprime creativitatea, ci și să exploreze diferite texturi și senzații.

8. Jocul cu Plastilina

Modelarea plastilinei îi ajută pe cei mici să-și dezvolte imaginația și să lucreze la coordonarea mână-ochi. Oferiți-le diverse forme și culori de plastilină și încurajați-i să creeze obiecte simple sau să-și folosească imaginația pentru a da formă unor personaje fantastice.

9. Construcții cu Cuburi Mari

Construirea și demolarea structurilor simple dezvoltă abilitățile de coordonare și creativitatea. Folosiți cuburi mari și colorate pentru a construi turnuri sau forme simple. Această activitate nu doar dezvoltă abilitățile motorii, ci și îi învață pe copii concepte de bază despre structuri și echilibru.

Activități Sociale

10. Timp cu Păpușile sau Jucăriile de Pluș

Interacțiunea cu păpușile sau jucăriile de pluș ajută la dezvoltarea abilităților sociale și emoționale. Copiii pot să-și creeze propriile scenarii de joc, dezvoltând empatia și îmbunătățind abilitățile de comunicare.

11. Jocuri de Rol

Imiteți diverse personaje sau situații pentru a încuraja imaginația și abilitățile sociale ale copilului. De exemplu, puteți juca rolul unui bucătar și lăsați copilul să vă ajute în „bucătărie”, dezvoltând astfel creativitatea și implicarea socială.

12. Sesiuni de Citit

Cititul împreună a poveștilor simple consolidează legătura afectivă și stimulează dezvoltarea limbajului. Alegeți cărți cu imagini colorate și povestiri simple, interacționând cu copilul prin întrebări și discuții despre ceea ce vede și înțelege din poveste.

Puteti citi impreuna cu copilul Povestea: https://www.bebs.ro/poveste-pentru-copii-copilul-si-cainele/

image_printPrinteaza articolul
Am plecat sa colindam - Colinde versuri

Am plecat să colindăm – Colinde versuri

image_printPrinteaza articolul

Am plecat sa colindam
Domn, Domn sa-naltam

Cand boierii nu-s acasa
Domn, Domn sa-naltam

C-au plecat la vanatoare
Domn, Domn sa-naltam

Sa vaneze caprioare
Domn, Domn sa-naltam


Caprioare n-au vanat
Domn, Domn sa-naltam

Si-au vanat un iepuras
Domn, Domn sa-naltam

Sa faca din pielea lui
Domn, Domn sa-naltam

Vesmant frumos Domnului
Domn, Domn sa-naltam

image_printPrinteaza articolul
Versuri Florile dalbe - Colinde

Florile dalbe – Colinde de Craciun – Versuri

image_printPrinteaza articolul

Scoală gazdă din pătuţ
Florile dalbe,
Şi ne dă un colăcuţ
Florile, florile dalbe.

Că mămuca n-o făcut
Florile dalbe,
Sâtă deasa n-o avut
Florile, florile dalbe.

Pe cand sâtă-o căpătat
Florile dalbe
Covata li s-o crăpat
Florile, florile dalbe

L-o sfadit mama pe tata

Florile dalbe
De ce s-a crapat covata
Florile, florile dalbe

Când covata o lipit
Florile dalbe
Cuptioru’ li s-o urnit
Florile, florile dalbe

Când cuptoru’ o pornit
Florile dalbe
Anul Nou o şi sosit
Florile, florile dalbe
Florile, florile dalbe.

image_printPrinteaza articolul

Poezii scurte pentru copii de iarna

image_printPrinteaza articolul

Fulgul de zăpadă

Pe obraz, pe nas, pe umăr,

Tot cad fulgii fără număr

S-a oprit în palma unul,

Iute, iute, închid pumnul

Desfac pumnul,

Unde-i fulgul?

Am în mână-un strop de rouă,

Sau un bob de apă, plouă?

S-a topit în mâna mea

Gerul

Astă noapte gerul

A bătut la geam.

Cine să-l audă?

Dacă eu dormeam.

A căzut zăpadă și s-a luminat…

Vai! Ce flori frumoase

Gerul a pictat.

Primii fulgi

Iarna scutură zăpadă

Peste pomi, câmpii și case.

Cad fulgi mari, cât porumbeii

Și fulgi mici, cât ghioceii.

Brăduleț, brăduț drăguț

Brăduleț, brăduț drăguț,

Ninge peste tine!

Haide, hai, în casa mea,

Unde-i cald și bine

Pom de Anul Nou te fac,

Cu beteala am să te-mbrac

Și steluțe, o mie!

Ninge, ninge – poezii de iarnă ușoare

Ninge, ninge, ninge-ncetișor cade, cade câte-un fulgușor.

Hai copii la derdeluș Hai copii la saniuș.

Ninge, ninge, ninge-ncetișor

Cade, cade-un fulg ușor

Câmpul, pomii-ntregul sat

Haina albă-au îmbrăcat.

image_printPrinteaza articolul

Ninge! de Otilia Cazimir

image_printPrinteaza articolul

Ssst!… Maicuta gerului,
Cu manuta inghetata,
Bate-n poarta cerului
Si intreaba suparata:

– Unde-s stelele de sus?
– Iaca, nu-s!
Vantul rau le-a scuturat
Si le-mprastie prin sat.

Uite una: s-a desprins
Dintr-o margine de nor
Si coboara-ncetisor…
– Oare-a nins?

E un fulg si-i cel dintai
Si aduce-n vant ninsoare,
Drumuri albe peste vai,
Ras curat in ochii tai,
Sanioare,
Zurgalai…

image_printPrinteaza articolul

Noapte de iarna de Otilia Cazimir

image_printPrinteaza articolul

Luna plină-a răsărit,
Sus pe deal s-a odihnit,
Şi pe cerul ca oglinda
A pornit-o cu colinda.

Iar in calea ei senină,
Cate-o stea se dă pe gheată
insemnand o dungă lină
Şi subţire, ca o aţă
De lumină.

Ninse, dealurile dorm.
Doar oraşul, alb sub lună,
Geme, zbarnaie şi sună
Ca un contrabas enorm.

image_printPrinteaza articolul
0

Cauta printre produse

Back to Top