Ecografia de sold la bebelusi

Cand bebelusul implineste 4-6 saptamani este recomandat ca parintii sa il duca la un consult de specialitate si sa ii faca ecografia de sold pentru a preveni/trata o eventuala displazie de sold.

Acest lucru se face la sectia de ortopedie/chirurgie pediatrica. Va voi scrie procedura si ce implica pe scurt, insa voi pune si pozele din carticica-pliant al domnului Doctor Straticiuc Medic Primar Ortopedie si Chirurgie Pediatrica , Doctor in Stiinte.

Ecografia de sold - recomandari pentru pregatirea copilului pentru ecografia de sold

Se recomanda ca inainte de a-l duce la o ecografie de sold, sa nu ii dati de mancare cu 2ore inainte, pentru a-l putea hrani in timpul procedurii astfel bebelusul sa poata sa stea linistit pentru ecografie.

Eu personal, alaptand bebelusul, nu prea a avut succes biberonul cu lapte si i-am dat san inainte de procedura. L-am tinut fascinat cu o jucarie noua ce canta si niste suzete.

NU infasam bebelusii deaorece le putem produce luxatii de sold.

De la nastere, se pot folosi wrap-urile sau sling-urile:

Un alt sistem de purtare foarte util este marsupiul ergonomic:

Atentie! Pe piata se gasesc multe sisteme de purtare ieftine care pozitioneaza copilul incorect, ori nu sunt sigure pentru copil. Cautati produsul corect, verificand review-uri despre acesta inainte de a-l cumpara.

Marsupiile sunt recomandate de la varsta de 3-4 luni in sus.

De la nastere se pot folosi wrap-urile sau slingurile. Wrap-urile sunt niste esarfe elastice foarte lungi care se pun intr-o anume ordine (devine foarte usor de pus dupa cateva incercari) pe adult, dupa care se asaza bebelusul.

Marsupiile se aleg astfel incat sa poata sa sustina piciorusele bebelusului in pozitia de broscuta sau pozitia literei M. Coloana bebelusului trebuie sa stea arcuita in forma literei C, pozitie pe care au avut-o bebelusii si in burtica mamei.

Poza preluata de pe www.3pitici.ro

Sistemele de purtare in care bebelusul sta cu piciorusele atarnate sau cu spatele drept nu sunt corecte si nu ar trebui utilizate deloc deoarece pot cauza probleme grave copilului si pot afecta mersul acestuia.

poza preluata de pe www.3pitici.ro

Va urez multa sanatate si purtati-va bebelusii mult 🙂

Mamica nedormita de ani de zile, careia ii place sa scrie, sa dezeneze si sa picteze. Cand dau peste ceva interesant pentru copii, imi place sa dau de veste si celorlalti.
Articole create 26

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus