De curand am citit un articol accesibil aici:

Florinabadea.ro

care mi-a placut mult si e realitatea pura.

Daca ma gandesc bine, de multe mi-am dorit sa corectez copiii de langa copilul meu si adeseori am facut-o deoarece parintii stateau pe telefoane sau cu tigara la taclale si copiii lor incepeau adevarate razboaie cu educatia (piscat, lovit, impins, aruncat etc).

In locurile de joaca, unde deseori suntem invitati la aniversari, copiii se elibereaza de orice regula. Bineinteles ca nu toti procedeaza astfel, dar cei care stiu regulile raman debusolati intr-un asemenea loc. In aceeasi ipostaza a fost si copilul meu, caruia trebuia sa ii explic la orice comportare de salbatic al altui copil, de ce se comporta asa si ca nu e in regula.

Insa, am fost si de partea cealalta, sa mi se educe copilul intr-un mod gresit.

Pe cand asteptam la coada de la cabinetul medicului pediatru, copilul meu era bolnav si plangacios. O doamna din fata noastra se uita la noi si a bagat replica „Nu e voie sa plangi!” cu care nu sunt deloc de acord. Am replicat faptul ca e in regula sa planga daca asta simte. E omenesc sa plangi, sa te descarci.

Fiecare cu ale lui. CU siguranta am si eu multe chestii de care altii nu sunt de acord, insa incerc sa ma educ, sa invat, sa inteleg prin ce trece un copil, sa aplic. Mi-e greu, deoarece o viata intreaga nu am stiut sa vorbesc cu parintii mei, sa le spun of-urile mele, dar si cand eram fericita.

Ce sa ma astept la ceilalti oameni sa educe copiii, cand si bunicii copiiilor nostri, multi dintre ei, nu inteleg efortul nostru de a ne educa copiii si ca faptul ca se comporta frumos si au principii cand stau cu ei e datorita noua, parintilor. Multi bunici incalca REGULILE parintilor atunci cand stau singuri, iar cand copiii se intorc acasa sunt… resetati :))) si din nou, noi parintii, incepem iar sa ne zbatem pentru a-i aduce la linia de unde plecasera.

Sanatate, iubire si multa rabdare!

Image by LaterJay Photography from Pixabay